Hundförsäkring
En Hundförsäkring brukar omfattar veterinärvårdskostnader vid sjukdom eller olycksfall.
Med hunden försäkrad får du en ökad trygghet för hunden och för dig som ägare.

Att välja den bästa hundförsäkringen kan vara en utmaning, men det är viktigt att hitta en som passar dina och din hunds behov. Här är en översikt av de bästa hundförsäkringarna i Sverige.

 1. Lassie
  Lassie erbjuder omfattande försäkringar med hög ersättningsnivå och generösa villkor. Deras största plan, Lassie Stor, har fått höga betyg för sitt omfattande skydd och lång självriskperiod. Denna försäkring täcker upp till 140 000 kr per år och inkluderar kostnader för medicin, rehabilitering och veterinärvård.

 2. Hedvig
  Hedvig erbjuder en flexibel och användarvänlig försäkring som är populär för sin snabba skadehantering och digitala plattform. Deras försäkring täcker upp till 60 000 kr per år och har ingen maxålder för hunden. Hedvig inkluderar också samtal till FirstVet, vilket ger obegränsad veterinärsupport online.

 3. ICA Försäkring
  ICA har en robust hundförsäkring som inkluderar veterinärvård upp till 60 000 kr per år. Försäkringen är prisvärd och inkluderar även medicin och rehabilitering. Dessutom erbjuder ICA bonuspoäng för sina kunder, vilket kan användas i deras butiker.

 4. Agria
  Agria är en av de mest välkända försäkringsbolagen för husdjur i Sverige och erbjuder en omfattande försäkring med täckning för både veterinärvård och livförsäkring. De erbjuder specialiserade försäkringar beroende på hundens ras och användningsområde, såsom jakt eller uppfödning.

 5. Moderna Djurförsäkringar
  Moderna erbjuder en försäkring med omfattande täckning som inkluderar veterinärvård, medicin, och rehabilitering. De har flexibla självriskalternativ och täcker även äldre hundar, vilket gör det till ett bra val för hundar i alla åldrar.

 6. Svedea
  Svedea erbjuder en konkurrenskraftig försäkring med ett högt ersättningstak på 60 000 kr per år. Deras försäkring inkluderar även tandvård och ersättning för medicin, vilket gör den till ett omfattande skydd för din hund.

 7. Folksam
  Folksam erbjuder en flexibel hundförsäkring som täcker upp till 60 000 kr per år och inkluderar bland annat veterinärvård, medicin och rehabilitering. De har också en specialförsäkring för uppfödare och jakthundar, vilket gör dem till ett mångsidigt val.

 8. Sveland
  Sveland erbjuder flera olika försäkringsalternativ beroende på hundens behov, inklusive en grundläggande veterinärvårdsförsäkring och mer omfattande planer som inkluderar medicin och rehabilitering. De har även försäkringar speciellt anpassade för äldre hundar.

 9. If
  If erbjuder en solid hundförsäkring med täckning upp till 60 000 kr per år och inkluderar både veterinärvård och medicin. De har en snabb och smidig skadehanteringsprocess, vilket gör det enkelt för kunderna att få ersättning.

 10. Dina Försäkringar
  Dina erbjuder en prisvärd försäkring med ett högt ersättningstak och inkluderar kostnader för medicin och veterinärvård. De har också en flexibel självrisk och täcker hundar upp till 7 års ålder.

När du väljer hundförsäkring, är det viktigt att jämföra olika alternativ och ta hänsyn till både pris och täckning. Tänk på faktorer som självrisk, ersättningstak och vilka tillägg som ingår i försäkringen. Genom att noga utvärdera dina alternativ kan du hitta den bästa försäkringen för din hund och säkerställa att du får den bästa möjliga vården vid behov​.